Forstå din søvn v/Hjerneforsker Birgitte Kornum

Navn Start Start tid Ugedag Sted  
Forstå din søvn v/Birgitte Kornum 03‑03‑2020 17:00 Tir Krudttønden
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Hjerneforker Birgitte Rahbek Kornum vil gøre dig klogere på søvnen og dens fascinerende biologi, du vil høre om, hvordan det, du laver om dagen, også påvirker dig om natten.

’Forstå din søvn’ handler om den nyeste forskning om, hvad søvn er, hvorfor det kan være svært at falde i søvn, og hvorfor det er vigtigt at sove hver nat. Du får også indsigt i, hvad der sker inde i hovedet, når du endelig sover.

I et moderne samfund med fart på kan det virke som komplet spild af tid at sove. Man udretter jo ingenting, mens man sover. Alligevel har et menneske brug for mindst syv timers søvn hver nat for at blive ved med at have en velfungerende krop og hjerne. For du kan ikke bare sove, når du bliver gammel. Søvnunderskud i længere tid påvirker helbredet og øger risikoen for sygdommme  som forkølelse og halsbetændelse, men også cancer. Især hjernen tager skade af for lidt søvn, hukommelsen forringes, humøret falder, og der ophobes skadelige affaldsstoffer, der kan forstærke udviklingen af Alzheimers sygdom.

Birgitte Rahbek Kornum har beskæftiget sig med hjerneforskning og søvnbiologi i mere end 15 år.

Aftenen byder på et indledende oplæg med efterfølgende debat. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og deltage aktivt i debatten.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 208000
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 03-03-2020 17:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere:
Priser:
Fuld pris DKK 50,00