Debat - På en måde skal vi dø v/Lotte Blicher Mørk

Venteliste Lotte Mørk

På en måde skal vi dø

Spørgsmålet er bare hvordan? For de fleste er det en angstprovokerende tanke, fordi døden er så fremmedartet og ukendt – vi snakker så sjældent om den. Men i dette foredrag bliver døden og dens vilkår talt helt ud af Lotte.

Døden bliver af mange betragtet som et tabu i vores tid, fordi vi er så vant til at have kontrol og handle os ud af det meste. Lige netop døden kan selv den stærkeste dog ikke undvige – men hvorfor skal det være så farligt at tale om den?

Særligt på hospitaler hvor succeskriteriet er helbredelse. Lotte stiller det undveget spørgsmål: Skal man partout behandle for enhver pris, hvis patienten er uhelbredeligt syg? Er de sundhedsprofessionelle for længe om at tage samtalen om, hvad der i sidste ende ville give bedst mening for den enkelte patient og de pårørende. I foredraget vil der blive reflekteret over disse temaer, samt hvad der sker for et menneske, når det bliver lagt ned – både i bogstavelig og overført forstand.

Hvilke tanker gør man sig, når døden er tæt på? Og hvordan passer disse tanker ind i sundhedssystemet, der har fokus på at løse problemer? Døden er ikke et problem, vi kan løse – eller behandle os ud af. Døden er et vilkår, vi alle lever under.

Foredraget tager afsæt i Lottes sjælesørgeriske praksis med eksempler fra den gæstebog, der ligger i Rigshospitalets Kirke.

Med Lottes teoretiske baggrund som cand. theol. og nuværende job som hospitalspræst på Rigshospitalet har hun dannet grobund for at tage diskussionen om, hvordan vi moderne mennesker skal håndtere, at livet hører op før eller siden. I Lottes foredrag vil hun komme med tankevækkende og udfordrende ideer om døden og vores magtesløshed overfor netop dette.

Undervisningssted

Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18
2300 København S
Klangen

Praktisk information

Hold nr:
22200003
Status:
Venteliste
Første møde:
20.09.22 kl. 14:00
Mødegange:
1

Pris

Debat
DKK 50,00
  • Tirsdag 20.09.22 kl. 14:00 - 15:30

    Sted: Kulturhuset Islands Brygge
    Islands Brygge 18

    Lokale: Klangen

Christina Lind